آخرین مقالات مرکز
Effects of genetically modified soybean on physiological variables and gut microbiota of Sprague-Dawley rats
PLOS ONE: نام مجله ����
���� تاریخ انتشار مطالعه : دسامبر ۲۰۲۴
مقدمه ♦️
سویا منبع مهم غذا و خوراک است. برای دور نگه داشتن آفات از سویا اغلب از نظر ژنتیکی اصلاح می شود (genetically modified=GM) .
هدف از مطالعه ♦️
بررسی اثرات رژیم غذایی حاوی ۷۰ درصد سویا GM بر روی موش های صحرایی Sprague-Dawley .����
روش اجرا: ♦️
دو گروه از موشها به مدت ۱۲۰ روز با سویای تراریخته و غیرتراریخته تغذیه شدند و وزن بدن، هماتولوژی و بیوشیمی سرم آنها مقایسه شد.����
همچنین، تأثیر مصرف سویای تراریخته بر میکروبیوتای روده و مقاومت آنتی بیوتیکی شناسایی شده با تأثیر مصرف سویای غیرتراریخته مقایسه شد. ����
. کل باکتری ها و شش نوع باکتری مشترک توسط انسان و موش توسط q-PCR شناسایی شد. ����
نتایج : ♦️
مصرف سویای تراریخته تغییر قابل توجهی در وزن بدن، هماتولوژی و بیوشیمی سرم نداشت
نتایج a-PCR نشان داد که در مقایسه با مصرف سویای غیرتراریخته، مصرف سویای تراریخته اثر قابل مقایسه ای بر فراوانی کل باکتری ها، یعنی گروه بیفیدوباکتریوم، زیرگروه کلستریدیوم پرفرنجنس، اشریشیا کلی، گروه لاکتوباسیلوس، و گروه Bacteroides–Prevotella ندارد.
نتایج آنتی بیوگرام نشان داد که مصرف سویای تراریخته تغییری در مقاومت E.coli ایجاد نکرد، اگرچه باعث تغییر مقاومت E. faecalis در برابر اریترومایسین شد (گروه GM به طور معنیداری مقاومت کمتری نسبت به گروه غیر GM داشت)
نتیجه گیری: ♦️
به طور کلی، این مطالعه نشان داد که مصرف سویای تراریخته اثرات نامطلوبی بر متغیرهای فیزیولوژیکی و میکروبیوتای روده موشها نشان نداد
با این حال، نتایج آنتیبیوگرام بهدستآمده نشان داد که بررسی بیشتر مقاومت میکروبی روده به آنتیبیوتیک در هنگام مصرف غذای GM ضروری است
نویسندگان : ����
الهام اشرفی-دهکردی، عبدالوهاب البرزی ( نویسنده مسئول)، غلامرضا پولادفر، سید امین عباسیان، سید محمد مظلوم
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC11637389/pdf/pone.0311443.pdf: لینک مقاله ����
���� مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی استاد البرزی، قطب میکروب شناسی بالینی ایران
بله، تلگرام, سایت مرکز
نظر دهید